Termékajánló
Kategóriák
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Házhozszállítás

Tanúsítvány
SSL Certificate

Koax Kábel


Mi is az a koax kábel?

A koax, vagy koaxális kábelt a híradástechnikában használják, elsősorban a rádiófrekvenciás jelek továbbítására. Külső szigetelésből, fémhálóból, dielektrikumból és egy belső vezető érből áll. A fémháló óvja meg a kívülről érkező zavaró tényezőktől a jelet, ami a belső vezető éren halad, vagyis feladata az elektromos árnyékolás.

A koax kábelben a belső vezető ér az esetek nagy részében rézből, vagy rézzel bevont más fémből készült sodrott vagy tömör vezeték. Szigetelésként általában polietilént, polipropilént, vagy politetrafluoretilént használnak. Az elektromos árnyékoláshoz a leggyakoribb a CCA és Alu, amely hajlékonyságának köszönhetően nem gyengül a kábel hajlítása esetén sem. A burkolat általában PVC-ből készül.

A koax kábeleknek két típusuk van, az alapsávú és a szélessávú. Az alapsávút használják a digitális jelekhez, az analóg jeltovábbításra pedig a szélessávú koax kábel szolgál. Az alapsávú koax kábelnek nagy hasznát veszik a számítógépes hálózatokban és a távbeszélő rendszerekben is, a széles sávú pedig a kábeltelevíziózásban szükséges.

Ha koax kábelre van szüksége, nézzen körül nálunk, és forduljon hozzánk bizalommal!Webáruház készítés